CORONA

De aangestelde Corona verantwoordelijken voor TV de Bongerd zijn Sacha Verschuur en Joke van der Wetering. Contactgegevens zijn hier te vinden. Heb je na het lezen van de richtlijnen nog vragen, dan kan je ook kijken op de website van KNLTB over Corona.


UPDATE (9-3-2021)

Goed nieuws voor tennisliefhebbers, iedereen mag weer dubbelen vanaf dinsdag as 16 maart as! Het kabinet heeft aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven, maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Het belang van sporten en bewegen voor de fysieke en mentale gezondheid wordt onderkend en is aanleiding om nu ook iets meer ruimte te geven aan volwassenen vanaf 27 jaar.

Vanaf dinsdag 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis en padel met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m dinsdag 30 maart. Na 21:00 uur tennissen kan dus nog steeds niet. Op dinsdag 23 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 30 maart.  We zijn blij dat sporten nog steeds kan en volwassenen nu ook meer ruimte krijgen, want bewegen is gezond. Dat draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd. De afgelopen maanden hebben we ons daar samen met NOC*NSF en andere sportbonden voor ingezet. Fijn dat we nu weer een stapje kunnen zetten in de heropening van de sport. Houd altijd de basisregels in acht, houd 1.5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je je testen.

Met sportieve groet,

TV De Bongerd


Het kabinet heeft afgelopen week een aantal versoepelingen aangekondigd, ook voor de sport. Sporten in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar is vanaf woensdag 3 maart toegestaan. Het aantal besmettingen is nog te hoog en de zorgen over de Britse coronavariant zijn te groot om verdere versoepelingen toe te staan. Maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m maandag 15 maart. Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart.

Dit betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen vanaf 27 jaar met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis en padel met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar hebben ruimte om in grotere groepen te spelen, te trainen en onderlinge wedstrijden te spelen.

We zijn in gesprek met het ministerie van VWS om sporten met meer dan 2 volwassenen vanaf 27 jaar, zowel buiten als binnen mogelijk te maken, zodra de situatie het weer toelaat en versoepelingen mogelijk zijn. Tennis en padel kan veilig met 1.5 meter afstand en verenigingen, commerciële hallen en spelers hebben laten zien dit goed te kunnen organiseren.

Wat betekent dit voor tennis?

Gewijzigde maatregelen vanaf 3 maart

 • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Dubbelen is voor hen wel mogelijk, voor senioren dus nog steeds niet. Ook interne jeugdwedstrijden op de club zijn toegestaan.

Maatregelen die worden verlengd

 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. De rijksoverheid staat dubbelen met 4 personen uit 1 huishouden wel toe.
 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
 • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
 • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
 • De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur. Lees meer over de avondklok.

Kijk hier voor uitgebreide informatie van de rijksoverheid over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.


Voorjaarscompetitie uitgesteld

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. Het animo om competitie te spelen is erg groot, meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven. Iedereen kijkt uit naar de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan.

Lees hier meer het uitstel en de herziene data van de Voorjaarscompetitie, Tenniskids competitie en Triple Double padelcompetitie. De data voor de Voorjaarscompetitie Padel blijven voorlopig ongewijzigd.

Meer info

De Richtlijnen voor tennis en padel zijn geüpdatet. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom tennis, padel en het coronavirus.UPDATE 15-12-2020: NEDERLAND IN LOCKDOWN: TENNIS EN PADEL MAG NOG MET 2 PERSONEN BUITEN

Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown. Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis en padel?

 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Alleen enkelspel dus. Een baan reserveren via het afhangbord in de clubapp is nog steeds verplicht.
 • Kantine, het terras, kleedkamers en douches blijven gesloten.
 • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groepsverband, alleen wel buiten, niet meer in de hal.
 • Tennis- en padel in een binnen accommodatie is niet toegestaan

We zullen proberen morgen zo snel mogelijk duidelijk te krijgen welke consequenties dit verder op de  lessen voor volwassen heeft, en op middellange termijn toernooien en competities.Uiteraard zullen we u hierover berichten via de mail, clubappe en werken we de corona pagina op de website bij bij meer nieuws.

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

Fijne feestdagen en blijf gezond!

Bestuur TV De Bongerd


Mogelijk dat vanuit de Overheid, Veiligheidsregio of KNLTB de komende dagen aanvullingen of verduidelijkingen komen op de nieuwe regels. Mocht dat het geval zijn, informeren wij jullie daarover zo snel mogelijk.

Hou rekening met elkaar. We vertrouwen erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zich aan deze regels en hygiënemaatregelen houdt. Dat is uiteraard in het belang van je eigen gezondheid en die van je medemens.

We verwachten dat de Gemeente strikt controleert op de naleving en dat er ook boetes uitgedeeld kunnen worden voor zowel club als de individuele tennisser als de regels niet nageleefd worden.


Hier staan de meest actuele richtlijnen voor onze vereniging, onderverdeeld in:

 • Veiligheid- en hygiëneregels
 • Afspraken/regels Clubhuis/tennispark
 • Richtlijnen Vrij spelen, trainingen, competitie en toernooien jeugd t/m 18 jaar

Veiligheid- en hygiëneregels (geldend voor alle leden)

• De basisregels zijn: Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten). Probeer drukte te vermijden. Was vaak je handen.
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens het sporten klachten ontstaan zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts of plotseling verlies van reuk of smaak. Dit geldt voor iedereen.
• Houd 1,5 meter afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tijdens het sporten en tot kinderen t/m 12 jaar.
• Schud geen handen, geef geen high-fives.
• Pas hygiëne toe.
• Gezondheidscheck is verplicht voor het betreden van het tennispark.

Afspraken/regels Clubhuis/tennispark (geldend voor alle leden)

• De kantine van het clubhuis is gesloten.
• Er is geen publiek toegestaan.
• De maximale groepsgrootte is 2 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer). • Het is verplicht de gezondheidscheck te doen bij het betreden van het tennispark. Deze hangt op de toegangspoort.
• De kleedkamers en douches zijn gesloten.
• Het toilet is open. Maak deze schoon na gebruik. Middelen hiervoor zijn te vinden in de Corona-kit.
• Leden, die een sleutel in bruikleen hebben, kunnen de voordeur van het clubhuis openen en afsluiten. Sluit bij het verlaten van het tennispark altijd de voordeur.
• In de gang van het clubhuis staat een Corona-kit met als inhoud: schoonmaakmiddelen (desinfecterend), EHBO-kist. Je kunt hier gebruik van maken, maar laat alles in de kit.
• Op deze corona pagina staan de laatste voorschriften. Tevens worden de leden via de mail en de KNLTB Club-app geïnformeerd.
• Afhangen is verplicht, en bij voorkeur via de KNLTB Club-app.
• Wij verwachten dat leden hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zich houden aan de richtlijnen/maatregelen vanuit de vereniging, RIVM en Rijksoverheid. Wanneer bij een eventuele controle vanuit de gemeente blijkt dat leden/begeleiders richtlijnen/maatregelen niet opvolgen, dan zal de boete verhaald worden op de persoon zelf.
• Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
• Het is de bedoeling dat je spelers na afloop van het vrij spelen, de training of een wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.


Richtlijnen vrij spelen, trainingen, competitie en toernooien jeugd t/m 18 jaar

• Er is geen publiek toegestaan.
• Bij training verlaten ouders direct het tennispark bij haal-/ en brengmomenten. Ouders blijven bij voorkeur buiten het tennispark.
• Verlaat het tennispark zo snel mogelijk na afloop van het vrij spelen, de training of competitie.
• Kom kort voor het geplande tijdstip van de activiteit naar het tennispark. (10 minuten)
• Afhangen voor vrij spelen zorgt automatisch voor de verplichte registratie.


De geactualiseerde Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid staat gepubliceerd op https://www.crisisglz.nl/noodverordening/

REGISTRATIE BEZOEKERS


REGISTRATIE BEZOEKERS / VRIJWILLIGERS

Onderstaande registratieplicht gaat weer gelden zodra de kantine weer open mag: DE KANTINE IS ECHTER NU GESLOTEN!

Het is verplicht in het clubhuis, de kantine en op het terras, zowel binnen als buiten te werken met reserveringen (vooraf of ter plekke). Dit in kader van het GGD bron- en contactonderzoek in geval van een Corona besmetting. Dit houdt in dat het vooraf afhangen van een baan nog steeds een verplichting is. Wat de meeste leden echter niet weten of realiseren is dat alle spelers geregistreerd moeten worden. Ga je dus dubbelen, dan moeten alle 4 spelers ingevuld worden in het digitale afhangbord.

Wanneer hoef je je niet af te hangen of te te registeren?

Bij toernooien, les en competitie of als je bardienst hebt. Je aanwezigheid op het park is dan immers al bekend of vastgelegd en te achterhalen.

Wanneer moet je wel afhangen, niet apart registeren middels formulier?

Vrij spelen; svp alle spelers op de baan registeren in het afhangbord.

Wanneer is het verzoek je te registeren middels het formulier in de kantine?

Alle bezoekers van het park (kijkers, vrjwilligers). Via aanplakbiljetten op het hek en bij de kantine worden bezoekers hierop gewezen. Heb je bardienst, of zie je toeschouwers zitten vraag dan svp te registereren.

Welke regels moeten we verder nog rekening mee houden?

 • Gasten moeten een vaste zitplaats hebben (volgens de 1.5 meter regels)
 • De gegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek.
 • De ingevulde formulieren worden uiteraard vernietigd (na minimaal 14 dagen)
 • Invullen van het formulier is niet verplicht, de toegang mag niet geweigerd worden. Echter is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om het park zo veilig mogelijk te houden, dus we vragen de bezoekers vriendelijk om hun medewerking.