In memoriam Joop van Amelsfoort

 Deze week bereikte ons het verdrietige bericht, dat erelid Joop van Amelsfoort, afgelopen zaterdag 27 maart 2021, op 85-jarige leeftijd is overleden.

Joop is opgegroeid in het Brabantse Veldhoven en kwam begin jaren 70 in Zoelmond wonen. Rond 1980 werd Joop lid bij TV De Bongerd in Beusichem. Joop was als tennisser en vrijwilliger zeer betrokken bij de vereniging. Begin jaren 90 werd hij voorzitter en daarnaast was hij jarenlang als vrijwilliger actief in de groencommissie samen met zijn tennisvrienden. Met een vaste groep heren heeft Joop ruim 30 jaar op de dinsdagavond een fanatiek potje tennis gespeeld, mits het weer het toe liet. 20 Jaar lang speelde Joop competitie op de woensdagavond. Hij deed dit met ontzettend veel plezier, waarbij een drankje en een goede discussie na de wedstrijd, niet mochten ontbreken. 

Joop kende ook tegenslagen wat betreft zijn gezondheid. Duidelijk was wel, dat Joop een doorzetter was. Klein van stuk, maar een vechter. 3 Jaar geleden moest Joop door gezondheidsredenen afscheid nemen van het tennis en is hij benoemd tot erelid. Joop droeg de vereniging een warm hart toe en kwam nog graag een kijkje nemen op het tennispark. Altijd vrolijk, met een lach op zijn gezicht, genoot hij met trots van de activiteiten binnen de vereniging. Joop stond altijd klaar voor een gezellig praatje, dat veelal gepaard ging met een grap, en toonde zich altijd geĆÆnteresseerd in de ander. Joop was geliefd bij velen van ons en een aimabel man. We bewaren warme en dierbare herinneringen aan Joop.

Wij wensen zijn vrouw Siny, Pascale & Jasper, verdere familie en (tennis-)vrienden heel veel sterkte toe de komende tijd.   

Bestuur TV De Bongerd