Lintjesregen bij de Bongerd!

SAM_1913Vandaag zijn Bert en Ina van den Bosch meegelokt naar het gemeentehuis in Maurik. Hun zoon Erik zou in ondertrouw gaan. Dus nette kleding aan was verplicht voor Bert en Ina. De teleurstelling was dat Erik niet in ondertrouw ging, maar dit werd ruimschoots goed gemaakt. Zij hebben beiden vanwege meer dan 30 jaar lange inzet voor de Bongerd een koninklijke onderscheiding gekregen en waren hierdoor totaal verrast. Met nog een andere inwoner uit de gemeente die een onderscheiding kreeg werden ze met z’n drieën door Burgemeester de Boer in het zonnetje gezet.

Bert en Ina waren vanaf de oprichting van de club in de 70-er jaren tot enkele jaren geleden een begrip op de Bongerd. Bert was al die jaren verantwoordelijk voor de banen en het park. Vaak was hij om 6 uur in de ochtend bij een toernooi al de banen aan het prepareren, zodat die er weer piekfijn bij lagen. Ina heeft zich voor verschillende commissies ingezet, maar het meest bepalend was haar werk voor de bar. Jarenlang heeft zij de bar vrijwel in haar eentje beheerd. Daar hoorde voor haar ook de schoonmaak bij. De leden konden altijd rekenen rekenen op een schoon en fris toilet en opgeruimde kleedkamers.

Naast alle klussen en karweien die ze hebben uitgevoerd waren ze ook vaste gasten op de ledenvergaderingen en bij tenniswedstrijden. Bert en Ina volgden alle teams op de voet en reisden geregeld af om de verschillende teams aan te moedigen bij uitwedstrijden. Dit doen ze nog steeds bij de woensdagavondcompetitie. Regelmatig worden ze nog gesignaleerd bij clubs in de Betuwe die dan de stoelen voor Bert en Ina op het terras al klaarzetten.

Helaas lukt het vanwege hun gezondheid niet meer om te tennissen. Maar dit betekent niet dat ze minder betrokken zijn bij onze club. Tot de dag van vandaag beheert Ina de sleutels (en tot begin dit jaar de kas) en zet ze de vuilnisbakken elke week aan de weg. Bert onderhoudt nog steeds de banen waarbij Erik zo nu en dan meehelpt voor het zware werk. Elke vereniging droomt van een echtpaar dat zich zo inzet voor de club en wij hebben het geluk zo’n paar in ons midden te hebben.

Bert en Ina: heel hartelijk dank voor alles wat jullie voor de Bongerd gedaan hebben, van harte gefeliciteerd met de koninklijke onderscheiding en we hopen dat we jullie nog lang blijven zien bij de Bongerd.

Wil je Ina en Bert ook feliciteren met hun mooie onderscheiding? Stuur dan een mail naar: hh.vanden.bosch@hetnet.nl