We mogen weer dubbelen!

We zijn verheugd te melden dat we akkoord hebben van de gemeente Buren om weer te dubbelen! Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan, zonder de beperking om tot hetzelfde huishouden te behoren. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren, de hygiëne maatregelen en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de eerder gecommuniceerde afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

We zien gelukkig dat op de Bongerd goed met de richtlijnen omgegaan wordt. Complimenten en dank! Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen.

Terras gesloten

Premier Mark Rutte liet dinsdag tijdens de persconferentie weten dat de eerder aangekondigde versoepelingen van de maatregelen voor de horeca door kunnen gaan. Restaurants en cafés mogen onder voorwaarden per 1 juni weer deels open. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines, die moeten tot 1 september gesloten blijven, zo luiden de regels van de overheid nu. We zijn hier uiteraard teleurgesteld over, vooral omdat de logica waarom de horeca in de sport zou moeten wachten ontbreekt. Positief is wel dat het Outbreak Management Team (OMT) zich buigt over de vraag of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen, dat geeft perspectief. De KNLTB en de vereniging en de gemeente bepaalt dit uiteindelijk niet, we moeten hierbij de maatregelen zoals vastgesteld door de landelijke overheid volgen.

Handhaving

Het kan zijn dat een controleur van de gemeente ons park gaat bezoeken om te kijken of wij ons allen aan de regels houden. De boetes zijn aanzienlijk…Ons verzoek is om de controleur op te vangen en te verwijzen naar de corona verantwoordelijken voor De Bongerd. Het bestuur zal ervoor zorgdragen dat op het prikbord in de hal de namen van de Corona verantwoordelijken komen te hangen, alsmede de richtlijnen en het akkoord van de gemeente.

Tot slot de mededeling dat het bestuur het nieuws op de voet volgt en strengere aanpassingen mogelijk zijn indien deze ons opgelegd worden.