Jeugdcompetitie

Jeugdtennis betekent niet alleen trainen, maar ook meedoen aan een gevarieerd aanbod aan competitie. Bij de verschillende kleuren hoort een eigen competitiesysteem. De KNLTB organiseert de jeugdcompetitie. In de weken dat er geen competitie is organiseren veel verenigingen vaak nog toernooien waar je in kunt schrijven.  

Waarom meedoen?

Buiten dat competitie spelen harstikke leuk en gezellig is, leer je er ook nog eens veel van. Alles wat je in de wekelijkse tennisles leert, kun je gelijk toepassen tijdens de wedstrijdjes. Je krijgt zo veel meer spelervaring wat tennis weer leuker maakt. De competitie is er op ieder niveau en voor iedere leeftijd, ook al ben je pas net begonnen met tennissen. In de trainingen spelen de kinderen op hetzelfde niveau als in de competitie.

Hoelang duurt een competitiedag en wat wordt er van de ouders gevraagd?

Een rode competitiedag duurt ongeveer 1,5 uur, een oranje competitiedag gemiddeld 2,5 uur en een groene competitiedag ongeveer 3 uur. Een competitiedag van de junioren gemiddeld een halve dag. Ouders begeleiden en rijden de kinderen per toerbeurt bij thuis en uit wedstrijden. Bij deelname aan de competitie wordt om een kleine bijdrage gevraagd om de kosten (inschrijfgeld, ballen, wat lekkers bij thuiswedstrijden) te vergoeden.

Tenniskids competitie (Rood, Oranje, Groen)

De Tenniskids competitie is een onderdeel van Tenniskids. Dit programma voor kinderen tot en met 12 jaar is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze razendsnel tennissen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Meer informatie en speeldata, klik hier

KNLTB juniorencompetitie

Ben je in de leeftijd 11 tot en met 17 jaar? Dan kun je meedoen aan de KNLTB Junioren competitie! Ongeveer 16.500 jeugdspelers doen ieder jaar mee aan deze competitie. Samen met jouw team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je tijdens de competitie de strijd aan met teams van andere verenigingen. 

Meer informatie en speeldata, klik hier.

Vragen?

Heb je nog vragen, bel of mail dan even naar Hedy Izaks-ter Haar, 06-42247430 of [email protected].  

Wil je meer informatie over de competitie? Check dan de website van de KNLTB voor meer informatie en regels per niveau.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 22248231

Clubhuis

De Wielstraat 24
4112 JT Beusichem

KVK-nummer

40156074